Om oss

Vår önskan är att du ska känna dig trygg på vår klinik

Brunmåla smådjursklinik startades som en idé mellan tre vänner. Varför inte erbjuda hund- och kattägare samma fina vård som Brunmåla hästklinik har blivit kända för att leverera? Vi; Jacob, Malin och Caroline träffades genom vårt gemensamma intresse – djuren – och har därför kärleken till dessa varelser tillsammans som en utgångspunkt till varför vi startade Brunmåla smådjursklinik.
Syftet med verksamheten är att skapa en klinik som genomsyras av det personliga – både i mötet med djurägaren, men också att det ska vara en lugn och trygg plats för djuren att komma till. Vårt mål är att sätta dig och ditt djurs mående i fokus, och skapa de bästa förutsättningarna vi kan för att din hund eller katt ska bli frisk och fortsätta vara frisk.
Personlig service och vänligt bemötande är två av ledorden på vår klinik.

Vi arbetar på Brunmåla smådjur

ERICA GUMPERT HERLOFSON
Leg. veterinär (allmän medicin)

Erica arbetar hos Brunmåla Smådjursklinik sedan januari 2024. Hennes specialintressen är kirurgi, anestesi och akutsjukvård. Sedan examen till legitimerad veterinär vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) 2017, har Erica arbetat vid Universitetsdjursjukhuset i Uppsala fram till 2023 och då med fokus på kirurgi, anestesi och akutsjukvård. Därefter har hon arbetat som konsult i egen regi. Just nu är Erica under utbildning till specialist i hundens och kattens sjukdomar.

BRIDGET CAIN
Leg. veterinär (allmän medicin)
Bridget arbetar hos Brunmåla sedan februari 2024. Bridget är nyexad veterinär, men trots att hon nyligen blivit klar vid Sveriges lantbruksuniversitet har hon hunnit få erfarenhet inom både smådjur och häst då hon under utbildningen hittats hos Distriktsveterinärerna på flera ställen i Sverige. Bridget kommer från en bakgrund av små- och stordjur samt häst. Bridget älskar alla djur, speciellt har hon ett gott öga till kor. Bridgets specialintressen är akutvård samt kirurgi.
MARIA FORMGREN
Leg. veterinär (allmän medicin)

Maria Jobbar på vår filial i Norra djurgårdsstaden. mer info kommer

CAMILLA LJUNG
Leg. djursjukskötare / operativt ansvarig

Camilla Ljung är operativt ansvarig på Brunmåla smådjursklinik och arbetar på kliniken sedan september 2023. Hon är särskilt intresserad av anestesi och odontologi. Camilla har arbetat som djursjukskötare sedan 2003, och på både större djursjukhus som Anicura Djursjukhuset Albano och mindre kliniker såsom Evidensia Lidingö veterinärklinik.

JOHANNA SANDRING
Djurvårdare

Johanna Sandring arbetar på Brunmåla smådjursklinik sedan september 2021. Hon tycker lika bra om både katter och hundar, men hennes särskilda intresse är fotografering då hon är utbildad fotograf, vilket vi är väldigt glada för här på kliniken. Johanna är den som tar bilderna vid HD-/ED-röntgen för avläsning hos SKK, hos Brunmåla.

LINA NYBERG

Djurvårdare

Lina Nyberg arbetar vid Brunmåla smådjursklinik sedan januari 2024. Hon är utbildad djurvårdare nivå 2 vid Biologiska yrkeshögskolan i Skara och examinerades 2022. Lina är mycket intresserad av psykologi och beteende hos både hund och katt. Hon har även arbetat vid Anicura Djursjukhuset Albano och Evidensia Västerort.

KRISTINA ”KICKI” SIDENBORN
Leg. kiropraktor

Sedan våren 2019 kommer Kicki till Brunmåla några dagar i veckan. Kicki är utbildad kiropraktor för människor vid Skandinaviska kiropraktorhögskolan i Solna och läste därefter vidare till kiropraktor för djur i Tyskland. Sedan 2011 arbetar Kicki själv som instruktör vid samma utbildning.

CAROLINE SEBARDT-BRUNSTEDT
Leg. djursjukskötare / vd

Caroline startade Brunmåla hästklinik 2005 och är utbildad djursjukvårdare. Djurens välfärd och mående går alltid först hos Caroline och hon har haft både hästar och hundar som berikat hennes liv. Just nu har hon Jack Russel terriern Ed som ständig följeslagare. Caroline lever sin passion – att hjälpa djuren – och kommer nu att dela sin tid mellan Brunmåla hästklinik och Brunmåla smådjursklinik.

LENA KARLSSON
Leg. djursjukskötare, anestesisköterska

Lena har haft ett brinnande hästintresse större delen av sitt liv. Hon utbildade sig till ridinstruktör 1988 och har sedan dess lärt små och stora att rida. Hon började arbeta som djurvårdare år 2000 och fick sin legitimation som djursjukskötare år 2014. Under sin sköterskekarriär har Lena jobbat vid bland annat Aktiebolaget trav och galopp (ATG), Universitetsdjursjukhuset (UDS) i Uppsala, och sedan sommaren 2017 arbetar hon på Brunmåla. På fritiden delar hon hästintresset med sin dotter men följer även med sonen på motorsporttävlingar runt om i landet.

CARIN ”CAISA” LINDH
Leg. djursjukskötare, anestesisköterska

Caisa började sin yrkeskarriär som undersköterska på operationsavdelningen vid Huddinge sjukhus. Hon kom där i kontakt med docent Torsten Wredmark som utbildat docent Gunnar Nilsson i artroskopier. Detta ledde till att hon 1990 började jobba för Gunnar Nilsson på Solvalla och assisterade där på operationsavdelningen och under några år delade Caisa sin tid mellan Solvalla och Huddinge. Hon har även arbetat vid Arninge djurklinik under en period. Sedan våren 2019 arbetar Caisa på Brunmåla som legitimerad djursjukskötera och assisterar även vid våra operationer där hon ansvarar för narkos. Familjen består av man, dotter, två hästar, två jakthundar samt två katter.

CECILIA ”SISSI” ANGEHED
Leg. biomedicinsk analytiker / kemiingenjör (vd Cean Lab AB)

Sissi har arbetat som biomedicinsk analytiker inom veterinärmedicin sedan 2009 och började sin bana på specialistdjursjukhuset Strömsholm. Därefter följde tjänst som kvalitetsansvarig inom labb på regiondjursjukhuset Bagarmossen. År 2015 startade Sissi Cean Lab AB på hästsjukhuset Solvalla och sedan 2019 finns även ett labb vid Brunmåla hästklinik. Vid sidan om laboratoriearbete på hästklinikerna konsulterar Sissi på laboratorier inom AniCura och Evidensia. Hästintresset har alltid funnits och Sissi har ridit sedan hon liten samt haft ett antal egna hästar. Hon har drivit inackorderingsstall, arbetat vid stuteri, är utbildad ridlärare och är även hoppdomare.

SOFI SANDLER
Ekonomiansvarig

Sofie började arbeta på Brunmåla 2016 och sköter ekonomin. ekonomi@brunmala.se

MALIN BARYARD-JOHNSSON
Vice vd samt delägare

För alla med ett häst- eller idrottsintresse så har man troligen stött på Malin Baryard-Johnssons namn i sådant sammanhang. Hon har varit en del av det svenska landslaget i hoppning i många år och driver en egen hästverksamhet utanför Norrköping med sin familj. När hon växte upp så var hennes pappas stora dröm att Malin skulle bli veterinär. Nu föll det sig annorlunda, och nu får Malin chansen att vara så nära barndomsdrömmen som möjligt och samtidigt få vara med och bygga upp något nytt från grunden. Wilmer X heter familjens hund som förgyller tillvaron i Baryard Johnssons hem.

JACOB SEBARDT-BRUNSTEDT
Styrelseordförande samt delägare

Jacob har sedan han var liten haft ett stort hjärta för djuren. Som 10-åring kom jaktlabradoren Robust in i hans liv, och sedan dess har djur varit en central och viktig del. Via sitt brinnande hästintresse träffade han både Caroline och sedan Malin. Jacob har jobbat inom SEB i 15 år i olika roller, bland annat som ansvarig för bolån, produktchef för fonder och chef för digital försäljning.  Nu driver han en egen konsultverksamhet inom digital försäljning och transformation.