Om oss

Vår önskan är att Du ska känna Dig trygg på vår klinik

Brunmåla Smådjursklinik startades som en idé mellan tre vänner. Varför inte erbjuda Hund- och Kattägare samma fina vård som Brunmåla Hästklinik har blivit kända för att leverera? Vi; Jacob, Malin och Caroline träffades genom vårt gemensamma intresse – djuren – och har därför kärleken till dessa varelser tillsammans som en utgångspunkt för varför vi startade Brunmåla Smådjursklinik.
Syftet med verksamheten är att skapa en klinik som genomsyras av det personliga – både i mötet med djurägaren, men också att det ska vara en lugn och trygg plats för djuren att komma till. Vårt mål är att sätta dig och ditt djurs mående i fokus, och skapa de bästa förutsättningarna vi kan för att din hund eller katt ska bli frisk och fortsätta vara frisk.
Personlig service och vänligt bemötande är två av ledorden på vår klinik.

Vi arbetar på Brunmåla Smådjur

RICHELLI PARREIRA
Leg. Veterinär (Allmän medicin)

Beskrivning kommer inom kort.

NATALIE BOSTRÖM
Leg. Veterinär (Allmän medicin)

Beskrivning kommer inom kort.

CATARINA ”NINA” KJELLERSTEDT (tjänstledig)
Leg. Veterinär (Specialist i hunden och kattens sjukdomar)

Nina är specialist i hundens och kattens sjukdomar sedan -97. Efter sin veterinärexamen -85 i Uppsala, har hon samlat på sig massvis av erfarenhet genom att hon har jobbat på flera olika djursjukhus där hon också haft ledande befattningar på UDS, Anicura Regiondjursjukhuset Bagarmossen och inom Evidensia. Hon har även varit med sen starten med Agria Vårdguide och är veterinärmedicinskt ansvarig där.

Nina har ett stort intresse för reproduktion, mjukdelskirurgi och ögonsjukdomar. Hon innehar dessutom AI-kompetens.

Fritiden ägnas just nu mycket åt sin schäferhane och vätgötaspetshane.

CAMILLA LJUNG
Leg. DSS / Operativt ansvarig

Beskrivning kommer inom kort.

SARA PALMDAL (föräldraledig)
Leg. Fysioterapeut

Sara tog examen som legitimerad fysioterapeut våren 2019 från Uppsala Universitet. Efter fysioterapeutexamen började hon jobba på Anicura Djursjukhuset Albano vilket gett henne stor erfarenhet av rehabilitering av både hund och katt. Sara har gått flertalet kortare vidareutbildningar inom veterinärmedicin, främst inom rehabilitering och träning för hållbarhet vid ortopediska och neurologiska skador och sjukdomar.  

Sara jobbar nu i team med våra veterinärer och gör fysioterapeutiska bedömningar, behandlingar och individuellt anpassade rehab program för att ditt djur ska återhämta sig på bästa sätt. 

JOHANNA SANDRING
Djurvårdare

Beskrivning kommer inom kort.

CAROLINE SEBARDT-BRUNSTEDT
VD/Djursjukskötare

Caroline startade Brunmåla Hästklinik 2005 och är utbildad Djursjukvårdare. Djurens välfärd och mående går alltid först hos Caroline och hon har haft både hästar och hundar som berikat hennes liv. Just nu har hon Jack Russel terriern Ed som ständig följeslagare. Caroline lever sin passion – att hjälpa djuren – och kommer nu att dela sin tid mellan Brunmåla Hästklinik och Brunmåla Smådjursklinik.

LENA KARLSSON
Djursjukskötare samt Anestesi

Lenas brinnande hästintresse har varit långvarigt- närmare bestämt i 46 år! Hon utbildade sig till Ridinstruktör -88 och har sedan dess lärt små och stora att rida! Hon började arbeta som djurvårdare år 2000 och fick sin legitimation som djursjukvårade år 2014. Under sin sköterskekarriär har Lena jobbat på bla ATG, UDS och sommaren 2017 fick vi på Brunmåla äran att ha henne här! På fritiden delar hon hästintresset med sin dotter som rider dressyr på medelsvår nivå men följer även med sonen på motorsportstävlingar runt om i landet.

CARIN LINDH
Djursjukskötare samt Anestesi
Carin började sin yrkeskarriär som undersköterska på Huddinge Sjukhus operationsavdelning. Hon kom där i kontakt med docent Torsten Wredmark som utbildat docent Gunnar Nilsson på artroskopier. Detta ledde till att hon 1990 började hos Gunnar Nilsson på Solvalla och assisterade där på operationsavdelningen, och delade sin tid mellan Huddinge och Solvalla. Hon har även arbetat en period på Arninge Djurklinik. Sedan våren 2019 arbetar hon hos oss på Brunmåla som djurvårdare och assisterar även på våra operationer där hon ansvarar för narkosen. Hästintresset startade genom att börja på ridskola som 4-åring. Carin har därefter haft olika hästar genom åren. Familjen består av man, dotter, en ponny, två jakthundar samt 1 katt.
CECILIA ANGEHED
Leg. biomedicinsk analytiker/kemiingengör

Arbetat som biomedicinsk analytiker sedan 2009 inom veterinärmedicin och började sin bana på Specialistdjursjukhuset Strömsholm. Därefter följde tjänst som kvalitetsansvarig inom lab på Regiondjursjukhuset Bagarmossen.  2015 startades cean lab AB på Hästsjukhuset Solvalla och 2019 även på Brunmåla Hästklinik. Vid sidan om laboratoriearbete på hästklinikerna konsulterar cecilia på laboratorier inom AniCura och Evidensia. Hästintresset har följt mig hela livet, har ridit sedan jag var liten och haft ett antal egna hästar och drivit inackorderingsstall, arbetat på stuteri, utbildad ridlärare, utbildad hoppdomare.

SOFI SANDLER
Ekonomiansvarig

På Brunmåla sköter Sofi ekonomin. ekonomi@brunmala.se

MALIN BARYARD-JOHNSSON
Vice VD samt delägare

För alla med ett häst- eller idrottsintresse så har man troligen stött på Malins namn i sådant sammanhang. Hon har varit en del av det svenska landslaget i hoppning i många år och driver en egen hästverksamhet utanför Norrköping med sin familj. När hon växte upp så var hennes pappas stora dröm att Malin skulle bli veterinär. Nu föll det sig annorlunda, men nu får Malin chansen att vara så nära barndomsdrömmen som möjligt och samtidigt få vara med och bygga upp något nytt från grunden. Wilmer X heter familjens hund som förgyller tillvaron i Baryard Johnssons hem.

JACOB SEBARDT-BRUNSTEDT
Styrelseordförande samt delägare

Jacob har sedan han var liten haft ett stort hjärta för djuren. Som 10-åring kom jakt-labradoren Robust in i hans liv, och sedan dess har djur varit en central och viktig del. Via sitt brinnande häst-intresse träffade han både Caroline och sedan Malin. Jacob har jobbat inom SEB i 15 år i olika roller, bland annat som ansvarig för Bolån, Produktchef för Fonder och Chef för Digital Försäljning.  Nu driver han en egen konsult-verksamhet inom Digital Försäljning och Transformation.