Vi erbjuder direktreglering med de flesta försäkringsbolag. Vänligen meddela i receptionen i samband med besöket om Ni önskar direktreglering eller ej. Direktregleringsavgift 110kr.
Du betalar ditt besök på plats med swish eller betalkort, vi accepterar de flesta vanliga kort. Önskar du faktura på ditt besök ansöker du om veterinärkonto hos Resurs Bank. Detta kan du göra genom att sms:a VETERINÄR till 71690. I den här PDF’en kan du läsa mer om veterinärkontot. Du meddelar i receptionen hur du önskar betala.
Hit kommer du och ditt djur först, här sker den inledande undersökningen. Här bedömer vi om ditt djur behöver röntgas, ta ett blodprov eller genomgå annan vidare undersökning.
På vår klinik har vi röntgensystem med digital röntgenframkallning. Röntgen är en bilddiagnostisk undersökningsmetod som kan vara en mycket viktig del av undersökningen av ditt djur för att kunna ställa diagnos. Om ditt djur behöver en röntgenundersökning sker detta direkt i samband med ditt poliklinikbesök. Svaret på röntgenundersökningen får du oftast direkt av veterinären. Ibland kan ditt djur behöva en lugnande spruta inför röntgen. Vi utför även H/D- och E/D-röntgen, röntgen vid dräktighet för att kontrollera antal foster m.m.
För vissa hundraser finns hälsoprogram som syftar till att komma till rätta med ärftliga defekter som orsakar lidande hos hundarna. Höftledsröntgen och armbågsledsröntgen ingår för vissa raser som en del i dessa hälsoprogram. Vid höftledsröntgen och armbågsledsröntgen för SKK får din hund först en lugnande spruta, helt enligt SKK:s direktiv. Därför får hunden inte äta de närmaste 6h innan ditt besök. Efter röntgen får din hund en antidot (motgift) så att den vaknar.
Viktigt är att du tar med stamtavla och att du innan ditt besök beställer och betalar SKK´s avgift för avläsning via deras hemsida https://www.skk.se/bestall-rontgenavlasning
Vi erbjuder mjukdelskirurgi:
Ditt djur bokas oftast in på morgonen för operationsintag. Djuret ska då vara fastande, d.v.s. ej ha ätit 6 h innan operation och ej druckit vatten 2 h innan operation, välrastad på morgonen (hund) och gärna duschad med schampo kvällen innan (hund). Vi kan ibland behöva ta ett blodprov innan sövning för att se så att bland annat lever- och njurvärden ser bra ut. Efter operationen övervakar vi djurets uppvak och återhämtning under de kommande timmarna. Totalt stannar ditt djur vanligtvis 4-6 timmar på kliniken under operationsdagen och får gå hem samma eftermiddag eller kväll.
Ibland är det nödvändigt att komplettera undersökningen av ditt djur med ultraljud. Vi utför olika ultraljudsundersökningar här på kliniken, men vissa ultraljudsundersökningar remitterar vi till olika specialister, beroende på åkomma.
På kliniken finns en Leg Fysioterapeut. Det fysioterapeutiska arbetet är ett värdefullt komplement till det ortopediska arbete veterinären utför. En fysioterapeutisk undersökning kan också leda närmare en korrekt diagnos. Efter en operation arbetar fysioterapeuten med att återställa rörlighet och funktion på ett säkert sätt.
Du kan också boka ett friskvårdsbesök för en genomgång av din hund och då få tips på träning och övningar du kan göra för att undvika skador.
Det kommer en dag då man måste ta farväl av sin vän. Anledningen till det kan vara många och oavsett anledning gör vi alltid vårt yttersta för att detta sker på ett lugnt och värdigt sätt.
En sköterska tar emot er och visar in er på ett rum. Där ordnar vi först med betalning, eftersom att det känns skönt att bara kunna lämna när allt är över. Sköterskan ger sedan en lugnande spruta, denna ges under huden i nacken. Ni får sitta ensamma tillsammans i lugn och ro medan djuret blir trött, detta tar ca en kvart. När djuret är trött och har lagt sig ner kommer veterinären in och lägger en permanent kanyl i ett framben. När du känner dig redo ger veterinären en överdos sömnmedel in i venen. Djuret somnar då in omedelbart, lugnt och stillsamt. Efteråt får du sitta kvar en stund, om du vill. Vill du inte vara med under själva avlivningen kan du lämna rummet när djuret är trött och veterinären kommer in.
Inför avlivningen är det bra att ha funderat på hur du vill göra efteråt med ditt djur. Du kan välja att ta hem det eller att vi ska ta hand om det. Vi lämnar kroppen till kremering.