Behandlingar

Prislista och behandlingar

Prislista

Poliklinik 30 min
750:-
Vacc. DHPPI
540:-
Vacc. KC (Kennelhosta)
410:-
Vacc. PI (Parainfluensa)
370:-
Vacc. Rabies
590:-
Vacc. Leptospiros
550:-
Vacc. Tricat (kattsnuva+kattpest)
475:-
Vacc. Ducat (kattsnuva)
475:-
Besiktning Vuxet djur (hund/katt)
675:-
Besiktning+vaccination+chip paket valp/kattunge
825:-
EU-pass
560:-
Kloklippning enkel
225:-
Kastration hankatt paket
750:-
Kastration honkatt paket
1325:-
Kastration hanhund <15 kg
3900:-
Kastration hanhund >15 kg
5500:-
Kastration tik <15 kg
6300:-
Kastration tik > 15 kg
7800:-
H/D- eller E/D- röntgen, 1 led hund/katt
1600:-
H/D- eller E/D- röntgen, 2 leder hund/katt
2200:-

Poliklinik

Hit kommer du och ditt djur först, här sker den inledande undersökningen. Här bedömer vi om ditt djur behöver röntgas, ta ett blodprov eller genomgå annan vidare undersökning. Grundavgift för ett poliklinikbesök 30 minuter är 750 kr inkl. moms

Röntgen

På vår klinik har vi röntgensystem med digital röntgenframkallning. Röntgen är en bilddiagnostik som kan vara en mycket viktig del av undersökningen av ditt djur för att kunna ställa diagnos. Om ditt djur behöver en röntgenundersökning sker detta direkt i samband med ditt poliklinikbesök. Svaret på röntgenundersökningen får du meddetsamma av veterinären. Ibland kan ditt djur behöva en lugnande spruta inför röntgen. Vi utför även H/D- och E/D-röntgen, röntgen vid dräktighet för att  kontrollera antal foster m.m.

H/D och E/D-röntgen för avläsning till SKK-Svenska Kennelklubben

För vissa hundraser finns hälsoprogram som syftar till att komma tillrätta med ärftliga defekter som orsakar lidande hos hundarna. Höftledsröntgen och armbågsledsröntgen ingår i en del av dessa hälsoprogram för vissa raser. Vid höftledsröntgen och armbågsledsröntgen för SKK får din hund först en lugnande spruta, helt enligt SKK:s direktiv. Efter röntgen får hunden en antidot (motgift) så att den vaknar.

 

Viktigt är att du tar med stamtavlan. 

Operation

Vi erbjuder mjukdelskirurgi:

  • Analsäcksoperation
  • Explorativ laparotomi (öppen bukundersökning)
  • Kastration hanhund, även kryptorchid
  • Kastration hankatt/honkatt
  • Kastration tik
  • Kejsarsnitt
  • Knutor/tumörer
  • Operation vid pyometra (borttagande av livmoder vid livmoderinflammation)
  • Urinstensoperation
Mitt djur ska opereras-hur går det till?

Ditt djur bokas oftast in på morgonen för operationsintag. Djuret ska då vara fastande, d.v.s. ej ha ätit 6 h innan operation och ej druckit vatten 2 h innan operation, välrastad på morgonen (hund) och gärna duschad med schampo kvällen innan (hund). Vi kan ibland behöva ta ett blodprov innan sövning för att se så att bland annat lever- och njurvärden ser bra ut. Efter operationen övervakar vi djurets uppvak och återhämtning under de kommande timmarna. Totalt stannar ditt djur vanligtvis 4-6 timmar på kliniken under operationsdagen och får gå hem samma eftermiddag eller kväll.

Ultraljud

Ibland är det nödvändigt att komplettera undersökningen av ditt djur med ultraljud. Vi utför olika ultraljudsundersökningar här på kliniken, men vissa ultraljudsundersökningar remitterar vi till olika specialister, beroende på åkomma.

När det är dags att ta farväl

Det kommer en dag då man måste ta farväl av sin vän. Anledningen till det kan vara många och oavsett anledning gör vi alltid vårt yttersta för att detta sker på ett lugnt och värdigt sätt.

Hur går det till?

En sköterska tar emot er och visar in er på ett rum. Där ordnar vi först med betalning, eftersom att det känns skönt att bara kunna lämna när allt är över. Sköterskan ger sedan en lugnande spruta, denna ges under huden i nacken. Ni får sitta ensamma tillsammans i lugn och ro medan djuret blir trött, detta tar ca en kvart. När djuret är trött och har lagt sig ner kommer veterinären in och lägger en permanent kanyl i ett framben. När du känner dig redo ger veterinären en överdos sömnmedel in i venen. Djuret somnar då in omedelbart, lugnt och stillsamt. Efteråt får du sitta kvar en stund, om du vill. Vill du inte vara med under själva avlivningen kan du lämna rummet när djuret är trött och veterinären kommer in.

Vad händer efteråt?

Inför avlivningen är det bra att ha funderat på hur du vill göra efteråt med ditt djur. Du kan välja att ta hem det eller att vi ska ta hand om det. Vi lämnar kroppen till kremering.