Behandlingar

Prislista och behandlingar, Täby kyrkby

Prislista

Vaccination DHPPI
590 kr
Vaccination Pi (Parainfluensa)
410 kr
Vaccination rabies
640 kr
Vaccination leptospiros
560 kr
Vaccination Tricat (kattsnuva+kattpest)
485 kr
Vaccination Ducat (kattsnuva)
475 kr
Kastration hankatt paket
950 kr
Kastration honkatt paket
1885 kr
Kastration hanhund <15 kg
4900 kr
Kastration hanhund >15 kg
5500 kr
Kastration tik <15 kg
8500 kr
Kastration tik > 15 kg
9900 kr
Kloklippning (utan sedering)
500 kr
Direktreglering

Vi erbjuder direktreglering med de flesta försäkringsbolag. Vänligen meddela i receptionen i samband med besöket om ni önskar direktreglering eller ej. Direktregleringsavgift 110kr.

Betalning

Du betalar ditt besök på plats med swish eller betalkort, vi accepterar de flesta vanliga kort. Önskar du faktura på ditt besök ansöker du om veterinärkonto hos Resurs Bank. Detta kan du göra genom att sms:a VETERINÄR till 71690. https://www.resursbank.se/veterinarkonto

Poliklinik

Hit kommer du och ditt djur först, här sker den inledande undersökningen. Här bedömer vi om ditt djur behöver röntgas, ta ett blodprov eller genomgå annan vidare undersökning.

Röntgen

På vår klinik har vi röntgensystem med digital röntgenframkallning. Röntgen är en bilddiagnostisk undersökningsmetod som kan vara en mycket viktig del av undersökningen av ditt djur för att kunna ställa diagnos. Om ditt djur behöver en röntgenundersökning sker detta direkt i samband med ditt poliklinikbesök. Svaret på röntgenundersökningen får du oftast direkt av veterinären. Ibland kan ditt djur behöva en lugnande spruta inför röntgen. Vi utför även HD- och ED-röntgen, röntgen vid dräktighet för att  kontrollera antal foster med mera.

HD- och ED-röntgen för avläsning till Svenska kennelklubben (SKK)

För vissa hundraser finns hälsoprogram som syftar till att komma till rätta med ärftliga defekter som orsakar lidande hos hundarna. Höftledsröntgen och armbågsledsröntgen ingår för vissa raser som en del i dessa hälsoprogram. Vid höftledsröntgen och armbågsledsröntgen för SKK får din hund först en lugnande spruta, helt enligt SKK:s direktiv. Därför får hunden inte äta de närmaste sex timmar innan ditt besök. Efter röntgen får din hund en antidot (motgift) så att den vaknar.

 

Viktigt är att du tar med stamtavla och att du innan ditt besök beställer och betalar SKK:s avgift för avläsning via deras hemsida https://www.skk.se/bestall-rontgenavlasning

Operation

Vi erbjuder mjukdelskirurgi:

  • Analsäcksoperation
  • Explorativ laparotomi (öppen bukundersökning)
  • Kastration hanhund, även kryptorchid
  • Kastration hankatt/honkatt
  • Kastration tik
  • Kejsarsnitt
  • Knutor/tumörer
  • Operation vid pyometra (borttagande av livmoder vid livmoderinflammation)
  • Urinstensoperation
”Mitt djur ska opereras – hur går det till?”

Ditt djur bokas på morgonen för operationsintag. Djuret ska då vara fastande, det vill säga ej ha ätit sex timmar innan operation och ej druckit vatten två timmar innan operation, välrastad på morgonen (hund) och gärna duschad med schampo kvällen innan (hund). Vi kan ibland behöva ta ett blodprov innan sövning för att se så att bland annat lever- och njurvärden ser bra ut. Efter operationen övervakar vi djurets uppvak och återhämtning under de kommande timmarna. Totalt stannar ditt djur vanligtvis fyra–sex timmar på kliniken under operationsdagen och får gå hem samma eftermiddag.

Ultraljud

Ibland är det nödvändigt att komplettera undersökningen av ditt djur med ultraljud. Vi utför olika ultraljudsundersökningar här på kliniken, men vissa ultraljudsundersökningar remitterar vi till olika specialister, beroende på åkomma.

När det är dags att ta farväl

Det kommer en dag då man måste ta farväl av sin vän. Anledningen till det kan vara många och oavsett anledning gör vi alltid vårt yttersta för att detta sker på ett lugnt och värdigt sätt.

”Hur går det till?”

En sköterska tar emot er och visar in er på ett rum. Där ordnar vi först med betalning, eftersom att det känns skönt att bara kunna lämna när allt är över. Veterinären eller sköterskan ger sedan en lugnande spruta, denna ges under huden i nacken. Ni får sitta ensamma tillsammans i lugn och ro medan djuret blir trött, detta tar cirka en kvart. När djuret är trött och har lagt sig ner kommer veterinären in och lägger en permanent kanyl i ett framben. När du känner dig redo ger veterinären en överdos sömnmedel in i venen. Djuret somnar då in omedelbart, lugnt och stillsamt. Efteråt får du sitta kvar en stund, om du vill. Vill du inte vara med under själva avlivningen kan du lämna rummet när djuret är trött och veterinären kommer in.

”Vad händer efteråt?”

Inför avlivningen är det bra att ha funderat på hur du vill göra med ditt djur efter att det somnat in. Du kan välja att ta hem det eller att vi ska ta hand om det. Vi lämnar då kroppen till kremering.